ZIGUINCHOR

Provinshuvudstaden Ziguinchor – den mest afrikanska av alla städer: 1 alternativt 2 dagar.

Följ med till Ziguinchor, en av Senegals större städer, charmig och med många koloniala byggnader inbäddad bland höga mangoträd direkt vid den vidsträckta Casamancefloden

I hantverksbyn Marché Artisanal stiftar vi bekantskap med skickliga träsnidare som ger nytt liv åt stockar och träbitar när dom skulpterar magiska masker, statyer och prydnadsföremål. Här skapas alla möjliga smycken som hals- och armband i fantasifulla mönster. Silver- och guldsmederna har sin givna plats här. I stort sett allt är prisvärt, ja billigt. Men du måste lära dig den ädla konsten att pruta – ingen riktig affär utan att man köpslår. Att köpslå är en viktig och festlig del av affären. Ett tips är att alltid svara med en tredjedel av det pris du blir erbjuden.


Kulturcentret Alliance Franco-Sénégalaise ligger vackert inbäddad i en stor tropisk trädgård. Här finns de gigantiska "Cases à Impluvium", där de rundade taken är öppna i centrum mot en atriumgård med en bassäng, avsedd att samla upp regnvatten från tropiska skyfall för att ha när torrperioden infaller. Allt omgärdas av dekorativt utsmyckade pålar som håller upp taket. Modellen är hämtad från de klassiska hyddor, som byggts i Ziguinchorregionen sedan urminnes tider. En sagolik bieffekt är det underbara diffusa ljus som skapas tack vare takkonstruktionen. Utsmyckningarna med afrikanska mönster och färger inspirerade av de många etniska befolkningsgrupperna: Fula, Mandinka, Diola, Manjak med flera lämnar ingen oberörd. I anslutning till denna installation finns en teaterscen. Även en liten konstpaviljong och en mindre restaurang med café finns i skuggan av de höga lummiga mangoträden.
Saint Maur de Fossé, den största traditionella lokala marknadsplatsen. Klart vi ska besöka den. Här säljs allt mellan himmel och jord, från kryddor till tyger, från ... Det är dofter och det är färger och det är absolut inte som hemma.


Övernattning för dom som valt 2 dagars turen sker på bekväma Hôtel Kadiandoumagne vid den vackra Casamancefloden i kolonialkvarteren. Här blir det skönt att varva ner efter dagens alla intryck, ta ett dopp i poolen och njuta av utsikten och solnedgången över Casamancefloden innan vi intar en gemensam kvällsmåltid.


Andra dagen efter frukost startar med en tur till fots i kolonialkvarteren under den lummiga grönskan bland rådhus, konsulat, posthus och banker. Här vid floden finns även terminalen där färjan till Dakar lägger till.


Vi lämnar Ziguinchor och åker ca 5 km till handelsträdgården och krokodilfarmen i Jibelor. Efter besöket åker vi tillbaka till Ziguinchor för att inta lunch, sedan återvänder vi till Kafountine och Hotel Le Bendoula. 
>> Till Boka resa ...

Vi är här för att hjälpa till! Ring oss gärna på 076-899 44 66 för att prata om din bokning.