PELIKANÖR & ÖN BOUNE

En härlig flodtur till Pelikanön och ön Boune. Uppskattat nöje för små pengar.Följ med oss under några timmars härlig avkoppling med båt längs floden från Kafountine mot Pelikanön och ön Boune mitt i floden befolkad av Karone en av många betydande etniska folkgrupper i Ziguinchorregionen, och slutmålet för vår lilla halvdagsutflykt. Floden kantas av grönskande, mangrove, akasia- och eukalyptusträd och här och där även ståtliga mangoträd och höga vajande palmer.

Alla möjliga fåglar dyker upp längs färden och i vattnet leker och hoppar fiskar. Ibland sticker någon nyfiken apa fram sitt pigga ansikte och skrattar högljutt åt oss där vi glider fram.

Så fort vi närmar oss Pelikanön bjuds vi på lustfyllda flyguppvisningar av dessa kraftigt byggda fåglar där dom möter oss i stora grupper.

Pelikaner är sociala djur som lever i stora kolonier vilket gör att det i bland blir både schismer och fajter. Mestadels bråkar man om födan men det kan också handla om utrymmet på häckningsplatsen. Det är ett härligt skådespel att se pelikanerna flyga, dyka och virvla runt i floden medan vattnet stänker åt alla håll och kanter.


Väl framkomna till Boune välkomnas vi med sång och dans av öns kvinnor och barn och bjuds på förfriskningar som hibiskussaft och solmogna tropiska frukter.
Här har tiden länge stått still och vi får uppleva det dagliga livet så som det levs i de otaliga små byarna i hela Ziguinchorregionen.
Du får träffa "Medicinkvinnan" en äldre klok gumma som den dag gåvorna delades ut fick den helande och läkande förmågan.
Hon kommer att välsigna dig och under den ceremonin ger hon då kanske just dig svaret på sin väl förborgade hemlighet.
Hur hon fick den helande gåvan.

Fyra timmar går fort, det är ungefär så lång tid utflykten tar, men håll ögon och öron öppna även på återfärden för det händer alltid något intressant medan floden stilla flyter fram.
Pris per person, 395 kr.
Boka utflykten redan när du beställer resan eller på plats i Kafountine, Senegal.

>> Till Boka resa ...


Vi är här för att hjälpa dig! Ring oss gärna på 076-899 44 66 för att prata om din resa.
Webbplatspolicy, West African. All rights reserved.