DAKAR

Det svänger om Dakar – ”Afrikas Paris”

Dakar, som med rätta kallas ”Afrikas Paris”, beläget på Afrikas västligaste udde, Cap Vert, är en spännande storstad med ett högt tempo.
Här ligger affärsavenyer och basargator liksom byggnader i modern afrikansk arkitektur sida vid sida med hotell och restauranger i kolonial stil.
Nöjesutbudet är stort. Dakar är känt för sin livemusik och på barer och dansställen blandas salsa och modern musik natten lång.
20 minuters båtfärd rakt ut i Atlanten ligger den lilla vackra ön Gorée som en gång var en av de sista utposterna för de slavar som tvingades lämna kontinenten.
Här finns muséer och minnesplatser som berättar om denna mörka tid i Afrikas historia. Goréeön är nu befolkad av musiker och konstnärer. Här är bilfritt och här finns stränder med kristallklart vatten och några trevliga restauranger.
Norr om Dakar ligger Lac Rose/Rosa saltsjön med en salthalt som är nästan 40%. Här avslutades tidigare det årliga Paris-Dakar rallyt.Dakar, ön Gorée, Lac Rose och viltreservatet Bandia:
5 dagar 6.895 kr


Vi lämnar hotellet i Kafountine på eftermiddagen för färd mot Ziguinchor där vi äter gemensam middag på Hotell Kadiandoumagne.
Därefter installerar vi oss i våra hytter på färjan som tar oss till Dakar.
I Dakar bor vi centralt på Hotell Sokhamon två nätter och en natt på den forna slavön Gorée.
Sightseeing med minibuss och ibland till fots. Vi besöker bland annat presidentpalatset, den katolska katedralen i bysantinsk stil, konsthantverksgruppen i stadsdelen Soumbedioune och Monument de la renéssance Africaine. Vid självständighetsplatsen finns banker och växlingskontor. Överfarten med färja till Gorée med minnen från 350-årig historia av slaveri och slavhandel tar 20 minuter. Här äter vi lunch på restaurang Chevalier De Boufflers. Därefter besöker vi Saint-Charles De Borromee kyrkan, marknaden och kastellet, som under olika perioder varit skådeplats för fruktansvärda krig mellan portugiser, fransmän, engelsmän och holländare. Slavmuseet är en av höjdpunkterna under besöket.
Vi kommer även att besöka Lac Rose (Rosa saltsjön) som tidigare var slutmål för Paris-Dakar- Rallyt. Sjön, som är saltare än Döda havet, är en lagun skild från havet av sanddyner som bildades redan på 1400-talet. När det är stark sol färgas sjön rosa av ett plankton som finns i vattnet, därav namnet.
Vi besöker sjöns omgivningar, människorna som jobbar där samt en by med numera bofasta nomader. Vi får även möjlighet att bada i sjön och sedan åker vi ut till atlantkusten. Lunch intar vi vid sjön.
Femte dagen, återfärd med buss till Kafountine. På vägen besöker vi viltreservatet Bandia för att titta på olika djurarter från hela Afrika: giraffer, vattenbufflar, noshörningar, krokodiler, antiloper och många andra vilda djur.

I priset ingår: Sängplats i 4-bäddshytt, del i dubbelrum, transport i minibuss, engelsktalande guide, frukost och middag samt bordsvatten.

>> Till Boka resa ...

Vi är här för att hjälpa till! Ring oss gärna på 076-899 44 66 för att prata om din bokning.
Webbplatspolicy, West African. All rights reserved.